MAATTABEL

Caren B Modern Dog Fashion is ontworpen met de Franse Bull als uitgangspunt. Gelukkig hebben hondenbaasjes van diverse andere rassen ook hun weg naar onze webwinkel gevonden.

 

Voordat je gaat bestellen is het belangrijk de juiste maat voor je lieveling te bepalen. Iedere hond is immers anders en je wilt dat de Modern Dog Fashion je lieveling goed zit.

 

Eigen maattabel

Fabrikanten van hondenkleding hanteren een eigen maatvoering. Maat L kan bij de ene fabrikant een andere maat zijn dan bij de andere fabrikant. Omdat er geen standaard is wat betreft hondenmaten hebben we onderzoek gedaan en onze eigen praktische maattabel opgesteld.

 

Ruglengte bepalend voor de maat

Bij de Modern Dog Fashion van Caren B  hebben we de ontwerpen per maat zo veel mogelijk gestandaardiseerd. Hierbij is de ruglengte bepalend voor de maat. Natuurlijk is er bij de Modern Dog Fashion rekening gehouden met de nek- en borstomvang van je lieveling. Hoe langer de ruglengte, hoe groter de nek- en borstomvang in de maattabel.

 

Heeft je lieveling ruglengte 35 cm, dan is dat in onze webshop maat L, ongeacht of je nu een Caren B hondenpyjama, hondenjas of hondenshirt shopt. Wel zo gemakkelijk, mocht je toekomstig weer wat willen bestellen. 

 

Verstelbare onderdelen

Caren B hondenjasjes zijn voorzien van verstelbare onderdelen, zodat bijvoorbeeld de halsomvang en/of de buikomvang aangepast kan worden. Ideaal als je lieveling nog in de groei is of soms in gewicht of omvang schommelt.

 

Hoe bepaal je de maat?
Gebruik voor het opmeten altijd een flexibel meetlint. Dit werkt namelijk nauwkeuriger dan een rolmaat of een liniaal.

 

Meet de ruglengte van je hond, vanaf het einde van de nek (onderkant halsband) tot aan de aanzet van de staart. Als de rug van jouw lieveling iets langer of korter is dan het jasje is dit geen enkel probleem. De hondenjas dient minimaal  2/3 de van de rug te bedekken. Zit de maat van je hond tussen twee maten in, dan kun je het beste de grotere maat bestellen zodat het jasje niet te strak zal zitten en je lieveling zich comfortabel kan bewegen.

 

Meet de nekomvang van je hond, op het breedste punt, op de basis van de nek, waar normaal de onderkant van de halsband zit. In de maattabel staat bij nekomvang per maat een minimale omvang en een maximale omvang. Mocht de maatomvang tussen twee maten in vallen, dan is de grotere maat veelal de betere keuze.

 

Meet de borstomvang van je hond, op het breedste punt van de borst, direct achter de voorpoten. Om te zorgen dat de jas comfortabel zit en de hond wat beweegruimte heeft tel je er 1 a 2 cm bij. Een hondenjas die past maar waarin je hond zich niet kan bewegen is natuurlijk niet fijn.

 

Maattabel Caren B Modern Dog Fashion

Hondenjasjes, hondenshirts, hondenpyjama's:

Maat Ruglengte
XS 20 cm
S 25 cm
S+ 27,5 cm
M 30 cm
L 35 cm
L+ 37,5 cm
XL 40 cm
XXL 45 cm

 

Bandana's:

Maat Nekomvang
M 30 - 45 cm
L 40 - 55 cm
XL 50 - 65 cm
XXL 60 - 75 cm

 

Welke maat hebben de hondenmodellen van Caren B?

Om je een indicatie te geven van onze maattabel hebben we onze fotomodellen en hun maten op een rijtje gezet. Wellicht dat dit je kan helpen met het bepalen van de maat voor je eigen lieveling.

Fotomodel Ras Geboren Gewicht Maat Ruglengte Borstomvang Nekomvang
❤ Claire Franse bull 10-02-2017 14 kilo XL 42 cm 59 cm 41 cm
❤ Emmelie Franse bull 05-12-2017 11 kilo L 36 cm 56 cm 37 cm
❤ Delphine Franse bull 05-12-2020 13 kilo L+ 37,5 cm 58,5 cm 42 cm
❤ Stoppel Chihuahua mix 05-11-2011 6 kilo M 27 cm 49 cm 28 cm
❤ Dickey Shih tzu mix 17-08-2010 6 kilo M 29 cm 46 cm 29 cm

 

Advies nodig?

Twijfel je over de maat en heb je hulp of advies nodig? Voorkom een teleurstelling en aarzel niet om contact op te nemen. We helpen je graag.

 

Blijkt achteraf de maat toch niet goed te zijn, dan is ruilen of retourneren geen probleem (muv maatwerk Modern Dog Fashion). Voor de goede orde: de kosten van het retourneren zijn voor je eigen rekening.

 

MODELLEN HONDENJASJES

In onze webshop hebben we drie modellen jasjes. Voor het gemak is bij de foto's van de Modern Dog Fashion een tekening van het type hondenjasje bijgevoegd.

Caren B hondenjas model Gigi is een fijne Caren B hondenjas die super makkelijk is aan te trekken. Je trekt de hondenjas over het hoofd van je lieveling, de verstelbare buikband omslaan en klaar! Ideaal als je lieveling nog in de groei is of soms in gewicht of omvang schommelt.

Hondenjas model Gigi is aan de binnenzijde gevoerd met heerlijke polar fleece. Het borststuk aan de voorzijde en de col zijn eveneens van polar fleece. Lekker comfortabel warm voor de koude dagen.

Caren B hondenjas model Gigi is verkrijgbaar is verschillende stoffen en kleurencombinaties. Kijk voor de exacte productieomschrijving op de webshop bij de Modern dog Fashion van je keuze.

Wil je zien hoe makkelijk je dit model hondenjasje aan kunt trekken, klik dan hier Instructie video's

 

Caren B hondenjas model Jolie is een stijlvolle Caren B hondenjas waarbij de halsomvang met klittenband en de buikomvang met een gesp verstelbaar is. Ideaal als je lieveling nog in de groei is of soms in gewicht of omvang schommelt.

Hondenjas model Jolie is aan de binnenzijde veelal gevoerd met heerlijke comfortabele polar fleece. 

Caren B hondenjas model Jolie is verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleurencombinaties. Kijk voor de exacte productieomschrijving op de webshop bij de Modern dog Fashion van je keuze.

 

Caren B hondenjas model Maxim is een praktische Caren B hondenjas waarbij de halsomvang en de buikomvang met klittenband verstelbaar is. Ideaal als je lieveling nog in de groei is of soms in gewicht of omvang schommelt.

Hondenjas model Maxim is aan de binnenzijde veelal gevoerd met heerlijke polar fleece. Kijk voor de exacte productieomschrijving op de webshop bij de Modern dog Fashion van je keuze.

Caren B hondenjas model Maxim is verkrijgbaar is diverse stoffen en kleurencombinaties. Kijk voor de exacte productieomschrijving op de webshop bij de Modern dog Fashion van je keuze.